Krämig fruktdip

Detta recept drar fördel av alla säsongens frukter. Dippen är en perfekt avslutning efter en god och festlig middag.

Betyg (0 röster)
Antal personer
6-8

Ingredienser

250 g torkade aprikoser
3 gröna äpplen , skalade , utkärnade och hackade
1 dl färskpressad citronsaft
2½ dl färskpressad apelsinsaft
1 3/4 dl youghurt , naturell

Till serveringen:
1 kg blandad frukt efter säsong

Gör så här

Lägg aprikoser, äpplen, citron- och apelsinsaft i en kastrull. Täck över och sjud upp. Sänk värmen och låt sjuda i 10 minuter tills aprikoserna och äpplena har mjuknat och såsen har tjocknat lite.

Häll kastrullens innehåll i en mixer och kör blandningen till en jämn smet.

Vispa ner youghurten. Dippen kan serveras både varm eller kall. Häll över dippen i en serveringsskål.

Servera dippen tillsammans med färsk frukt i en skål. Förbered frukten genom att skölja, ansa och skära den i munsstora bitar. Trä frukten på grillspett eller servera den med tandpetare eller dessertgafflar.
Visningar:
1069
Sparat:
14

LIKNANDE RECEPT

Fruktdip recept
Fruktdip med ko..
över 2 månader
Fruktdipp
av mkml
över 2 månader
Sockerfri frukt
av Gillsan
över 2 månader
Fruktdipp
över 2 månader