Krämig lättdressing

Låt gärna denna goda lättdressing alltid finnas till hands i kylskåpet. Den ger smak åt såväl sallader som kalla kött- och fiskrätter.

Betyg (0 röster)
Antal personer
6 st

Ingredienser

3 dl youghurt , 3 % fetthalt
1 kaffefilter
1 tsk pepparrot
1 msk persilja
1 tsk dill
2 msk fettfri eller lättmajonnäs
1 msk dijonsenap
2 krm sellerisalt
2 krm nymald svartpeppar

Gör så här

Häll upp youghurten i melittafiltret och låt ca ½ dl vätska rinna av.

Riv pepparroten fint och hacka persilja och dill. Blanda detta med majonnäsen och den avrunna youghurten. Smaksätt med senap, sellerifrö och svartpeppar.

Häll dessingen på en flaska eller i en burk med tättslutande lock. Dressingen kan förvaras kylen i cirka en vecka. Om du ska servera dressingen samma dag så bör du låta den stå och dra i minst en timma innan den serveras.
Visningar:
1448
Sparat:
18

LIKNANDE RECEPT

Svensk sallad a..
av maxxess
över 2 månader
Rissallad med s
över 2 månader
GI - Grillad fi
av Maahl
över 2 månader
Rostbiff och po
av Alvek
över 2 månader
Svamp- och papr
av Queenie
över 2 månader