Krämig lime- och kokostårta

Detta är en fräsch kaka med många möjligheter. Servera den som den är med en klick crème fraiche eller med massvis av frukt och bär och lite vaniljglass.

Betyg (0 röster)
Antal personer
10 st

Ingredienser

200 g rumstempererat smör
2,5 dl strösocker
6 uppvispade ägg
250 g kokosflingor
3 dl extra fint vetemjöl
1 tsk bakpulver
Rivet skal av 3 limefrukter

Garnering:
2 msk smält honung

Gör så här

Sätt ugnen på 175 grader. Smörj en springform, ca 22 cm i diameter. Spänn fast ett bakplåtspapper i botten.

Rör samman smör och socker i en stor bunke. Blanda ner äggen, ett i taget. Rör ner kokosflingorna.

Blanda mjöl och bakpulver. Tillsätt mjölblandningen och rivet limeskal i smörsmeten. Vispa med elvisp tills allt är väl blandat.


Bred ut smeten i formen och grädda sedan kakan ca 45 minuter.

Låt kakan svalna lite i formen innan du lägger upp den på ett fat. Pensla lite smält honung över ytan innan du serverar kakan.

Servera gärna lime- och kokoskakan med lite lättvispad grädde och tropiska frukter till.

Muffins: Gör små muffinsbakelser av den goda smeten. Det blir 8-10 muffins. Istället för lime kan du med fördel använda motsvarande mängd rivet citronskal. Grädda dem i 200 grader ca 20 minuter. Häll gärna 1 msk kokoslikör över varje kaka precis när de tas ut ur ugnen. Låt muffinsen svalna något. Halvera dem eller skär av små lock och servera med vardera 1 msk mangosorbet.
Visningar:
2151
Sparat:
5

LIKNANDE RECEPT

Kokostårta recept
Kokostårta
över 2 månader
Fruntimmersveck
över 2 månader
Kokostårta
av MrsC
över 2 månader
Västindisk koko
av Lolan
över 2 månader
Kokostårta med
av cmmamma
över 2 månader