Krämig paprikakyckling

Genom att använda inlagd strimlad paprika med sin sötsyrliga lag får du en otroligt mustig och smakrik sås som passar utmärkt till kyckling.

Betyg (0 röster)
Antal personer
4 st

Ingredienser

4 port ris
2 dl strimlad inlagd paprika
1 gul lök
1 vitlöksklyfta
600 g kycklingfilé
Smör
2 dl vispgrädde
2 dl mjölk
Maizenaredning ljus
Strösocker
Salt
Peppar

Gör så här

Tillaga riset enligt förpackningsanvisningen. Sila av lagen från paprikan. Skala löken och vitlöken som finhackas. Strimla kycklingfilén.

Hetta upp en stekpanna med en klick smör. Fräs kycklingen med vitlöken tills den fått fin färg lägg därefter ned löken och paprikan. Tillsätt grädde och mjölk och låt koka försiktigt någon minut.

Red av med en aning Maizena och smaksätt med en nypa socker salt och peppar låt koka ytterligare 4–5 minuter.
Visningar:
1109
Sparat:
16

LIKNANDE RECEPT

Paprikakyckling recept
Camillas Ungers..
av mammis
över 2 månader
Paprikakyckling
av Caddiie
över 2 månader
Paprikakyckling
av UllaC
över 2 månader
Svamp- och papr
av Fin
över 2 månader
Smal paprikakyc
över 2 månader