Krämig sellerisoppa

En god soppa, mjuk i konsistensen och med den fina aromen av en av våra rotfrukter. Man kan pröva samma recept och i stället för selleri ha palsternacka, blomkål, jordärtskocka eller sparris som bas.

Betyg (0 röster)

Ingredienser

2 mjöliga stora potatisar
500 g rotselleri
5 dl vatten
2 tärningar grönsaksbuljong
1 timjankvist, färsk eller torkad
1 lagerblad
4 dl mjölk
maizenaredning
salt
vitpeppar
1 dl vispgrädde eller crème frâiche
timjan att strö på vid servering

Gör så här

Skala potatis och selleri och grovriv båda sorterna i matberedaren. Lägg genast i sjudande vatten tillsammans med smulade buljongtärningar, timjankvist och lagerblad. Koka massan riktigt mjuk, ca 10 minuter. Plocka ur kvist och blad och mixa soppan så jämn som möjligt. Tillsätt mjölk. Red av soppan med maizenaredning om du vill ha soppan krämigare. Smaka av. Så här långt kan man förbereda och förvara i kallt utrymme. Hetta upp soppan strax före servering, vispa grädden fast och vänd ner den i soppan. Ta annars crème frâiche. Smula över timjan och servera med ett gott bröd.
Visningar:
4170
Sparat:
25

LIKNANDE RECEPT

Sellerisoppa recept
Rotsellerisoppa..
av h1978n
över 2 månader
Sellerisoppa me
över 2 månader
Sellerisoppa
av essim
över 2 månader
Rotsellerisoppa
av jennyfo
över 2 månader
Escoffiers sell..
över 2 månader
Tinas selleriso..
över 2 månader