Krämig skaldjursdip

Hela familjen kommer garanterat att be om mer av denna krämiga och goda dip. Med fryst krabbkött blir såsen lätt och snabb att laga.

Betyg (0 röster)
Antal personer
8 st

Ingredienser

2,5 dl crème fraiche
200 g philadelphiaost
1 msk torkad lök
1 tsk paprikapulver
1/2 tsk salt
350 g fryst , tinat krabbkött
2 msk hackad persilja

Tillbehör:
Färska grönsaker i strimlor , t . ex . gurka , morot och selleristjälk
Salta kex

Gör så här

Lägg crème fraiche, philadelphiaost, torkad lök, paprikapulver och salt i en mixer och mixa till en jämn smet. Hacka krabbköttet fint.

Häll krämen i den översta delen i en ångkokare eller i en skål som placerats i ett vattenbad ovanpå en annan kastrull med sjudande vatten. Rör ner krabbköttet och persiljan och värm upp under omrörning tills dippen är genomvarm, ca 5 minuter. Dippen får absolut inte koka.

Placera skaldjursdippen i en skål och arrangera grönsaker och kex runt om. Servera genast.
Visningar:
1396
Sparat:
9

LIKNANDE RECEPT

Skaldjursdip me
av lennali
över 2 månader