Krämiga räkor med pilaffris

Här är den perfekta avslutningen på veckan! Njut av denna färgglada rätt med ett glas vitt vin på fredagskvällen.

Betyg (1 röst)
Antal personer
4 st

Ingredienser

600 g skalade räkor
½ aubergine
1 gul lök
½ squash
1 röd paprika
1 gul paprika
2 vitlöksklyftor
1 msk smör eller margarin
3 dl matlagningsgrädde
2 msk vitt vin
Salt
Peppar

Pilaffris:
2 dl ris
1 - 2 msk olja
1 tsk mild curry
½ tsk gurkmeja

Gör så här

Förbered riset: Hetta upp oljan i en kastrull och tillsätt curryn. Låt fräsa ca 30 sekunder och tillsätt sedan riset. Fräs en minut. Koka enligt paketets anvisningar.

Förbered auberginen. Dela den på längden och strö rikligt med salt på snittytan. Låt dra. Saltet drar ur vätska och bitterämnen. Torka av allt salt och all vätska. Skala och hacka den gula löken fint. Kärna ur squashen och skär den i 2 cm stora kuber. Ansa och kärna ur paprikorna och skär dem i 2 cm stora bitar. Skala och hacka vitlöksklyftorna fint. Torka av saltet på auberginen och skär den i 2 cm stora kuber.

Smält matfettet i en gryta eller stor stekpanna. Tillsätt lök, squash, aubergine, paprika och vitlök. Fräs under omrörning tills grönsakerna börjar mjukna. Häll över grädde och vitt vin, sjud upp och låt sjuda 2-3 minuter. Smaka av med salt och peppar.

Tillsätt räkorna och låt dem precis bli genomvarma. Färga riset med gurkmeja. Portionera upp rätten med riset i mitten.
Visningar:
1334
Sparat:
30

LIKNANDE RECEPT

Räkor recept
Fiskgratäng med..
av ros
över 2 månader
Lax med pilaffr..
över 2 månader
Fantastisk räkp
över 2 månader
Lax a´la Ankar
över 2 månader
Fisksoppa
av hobbe69
över 2 månader
Lax och räkgryt
av Luna
över 2 månader