Krabbdip

Lätt och mysigt på fredags kvällen.

Betyg (0 röster)
Antal personer
6 st

Ingredienser

1½ dl majonnäs
100g riven västerbottenost
1 msk konc. hummerfond
2 dl finstrimlad purolök
Ett par droppar tabasco eller hot sauce
1 krm salt
Nymald svartpeppar
1 burk krabba, 170 g
5 crabfishpinnar

Servering:
Råa bönor eller sockerärtor
Kokt sparris eller svartrötter eller Kronärtskockshjärtan.

Gör så här

1. Sätt ugnen på 225 grader. Blanda majonnäs, ost, hummerfond och purjolök. Stänk i några droppar tabasco eller hot sauce. Salta och peppra och vänd ner avrunnet krabbkött.

2. Bred ut dipen i en ugnsäker form. Skär crabfishpinnarna i mindre bitar och tryck ner dem i dipen. Strö över lite mer purjolök.

3. Gratinera ca 15 min tills det bubblar på ytan och den börjar få vacker färg. Servera dipen med grönsaker till.


TIPS
Den varma krabbdipen kan lagas i ugnssäkra små portinsformar när den ska serveras som entrérätt. Arrangera då gärna grönsakerna direkt på tallrikarna, vid sidan om varje portionsform.
Visningar:
1206
Sparat:
4

LIKNANDE RECEPT

Hittade inga liknande recept.