Krabbfyllda tomater

Med liten ansträngning kan du snabbt göra iordning en fullvärdig och härlig lunchmåltid, funkar även bra som förrätt.

Betyg (0 röster)
Antal personer
4 st

Ingredienser

2 stora bifftomater
175 g krabbkött
5 dl färdigkokta makaroner
½ dl riven ost
½ krm kajennpeppar
½ krm salt
½ dl ströbröd

Sås:
2 msk bordsmargarin
2 msk vetemjöl
3 3/4 dl mjölk

Gör så här

Halvera och kärna ur tomaterna. Lägg tomathalvorna i en ugnsfast form. Öppna och rensa krabbköttet.

Värm ugnen till 175 grader. Smält bordsmargarinet i en kastrull på medelvärme. Rör ner mjölet. Fräs mjölet 2 minuter under omrörning. Rör ner mjölken. Låt koka tills såsen tjocknar, ca 5 minuter, under ständig omrörning. Ta bort från värmen. Rör ner kokta makaroner, krabbkött, ost, kajennpeppar och salt.

Fördela krabblandningen i tomatskålarna. Strö lite ströbröd över och grädda i ugnen tills tomaterna är mjuka och gratängytan är gyllenbrun, ca 25 minuter. Servera genast.
Visningar:
369
Sparat:
2

LIKNANDE RECEPT

Fläskfilé bacon
av Queenie
över 2 månader
Helt underbar k
av Queenie
över 2 månader
Himmelska gryta
över 2 månader
Fläskfilé du in
över 2 månader
Köttfärsgratäng
av anenik
över 2 månader
Bacon- och ostg
av Cayene
över 2 månader