Krabbpaj med babyspenat och scampi

Väldigt god pajdeg som inte alls blir så torr och smulig som vanlig pajdeg!

Betyg (0 röster)
Antal personer
6 st
Krabbpaj med babyspenat och scampi

Ingredienser

Pajdeg:
4 dl mjöl
50 g smör
2 tsk bakpulver
1/2 tsk salt
1 1/2 dl mjölk

Fyllning:
200 g crabsticks
15 st scampi
Bladspenat efter smak (behövs ganska mycket om den ska märkas av för den krymper ju i ugnen . )
3 ägg
3 dl matlagningsgrädde
150 g riven ost
salt
parikapulver

Gör så här

Sätt ugenen på 200 grader. Blanda alla ingredienser till degen, knåda och tryck ut i pajform.

Vispa ägg, grädde och lite av den rivna osten. Krydda. Tärna crabsticksen och ha i det i blandningen tillsammans med hälften av spenaten. Häll i lite av blandningen i pajskalet, och lägg på resten av spenaten. Häll på resten av blandningen. Avsluta med lite ost på toppen och lägg ut scampin över alltihopa.

Ställ in i ugnen 30-40 minuter. Servera med sallad, annars blir det lite torrt.
Visningar:
2016
Sparat:
24

LIKNANDE RECEPT

Krabbpaj recept
GI-Krabbpaj uta..
av lena4
över 2 månader
Lyxig krabbpaj
av MrsC
över 2 månader
Kall krabbpaj
av hobbe27
över 2 månader
Kall krabbpaj
över 2 månader
Krabbpaj med Gr
över 2 månader
Krabbpaj
av Tropp
över 2 månader