Krabbpiroger

Piroger är karaktäristiska bakverk i Ryssland och Finland. Där får man dem så gott som dagligen och i de mest skiftande former och med innehåll av varierande slag. Piroger är billig mat även om man som här kostar på sig en burk krabba till fyllningen.

Betyg (0 röster)
Antal personer
4 st

Ingredienser

Pajdeg:
3 dl vetemjöl
175 g smör eller margarin
Ca 3/4 dl vatten

Fyllning:
1 burk krabba, ca 100 g
2 hårdkokta ägg
1 knippa dill
Salt
Peppar
Curry
Ägg eller äggvita till pensling

Gör så här

Hacka samman mjöl och matfett på bakbordet och arbeta sedan snabbt ihop degen med kallt vatten. Lägg den att vila på svalt ställe ca 30 minuter.

Rensa krabban och blanda den med hackat ägg och finklippt dill. Krydda fyllningen efter egen smak.

Kavla ut degen och skär ut 8 kvadratiska plattor. Lägg fyllning på mitten av plattorna och vik ihop dem till trekantiga piroger. Tryck ihop kanterna väl, gärna med hjälp av en gaffel.

Lägg pirogerna på vattensköljd plåt, pensla dem och grädda dem vackert gyllenbruna. 225 grader, 20 minuter.
Visningar:
904
Sparat:
13

LIKNANDE RECEPT

Hittade inga liknande recept.