Krackelerade chokladkakor

Har ej provat denna

Betyg (2 röster)
Antal personer
Ca 50 st
Krackelerade chokladkakor

Ingredienser

5 dl vetemjöl
8 msk kakao
2,5 tsk bakpulver
4 + 2 dl florsocker
1/2 tsk salt
100 g hackad mörk choklad (med så hög kakaohalt som möjligt)
3,5 msk vegetabilisk olja
3,5 dl brun farin
6 msk ljus sirap
1 msk vaniljsocker
4 – 5 äggvitor (beroende på storlek)

Gör så här

1. Sikta mjölet, kakaon, bakpulvret och cirka 4 dl florsocker i en stor skål, tillsätt saltet. Lägg den hackade chokladen i oljan i en tjockbottnad kastrull och smält på låg temperatur. Ställ sedan kastrullen åt sidan och låt det svalna.
2. Rör i brun farin, sirap och vaniljsockret. Vispa för hand ner äggvitorna i farin- och chokladmassan tills det blivit en slät smet. Blanda chokladmassan försiktigt med de torra ingredienserna, rör tills allt är väl blandat.
3. Täck över degen och ställ i frysen tills massan är fast nog att formas till små bollar, cirka 2 timmar.
4. Sätt ugnen på 180 grader.
5. Häll 2 dl av florsockret på en flat tallrik. Pudra händerna med florsockret och rulla degen mellan handflatorna till små 2,5 cm bollar. Doppa varje boll i florsocker. Lägg bollarna med cirka 3 cm mellanrum på bakplåtspapperklädd plåt.
6. Grädda i nedre delen av ugnen i 8–10 minuter. Låt kakorna stå ett par minuter innan du flyttar dem, lämpligen med en stekspade. Sikta lite florsocker över dem innan servering.
Visningar:
2906
Sparat:
34

LIKNANDE RECEPT

Chokladkakor recept
Chokladkakor me..
av Robjoo
över 2 månader
Underbar kladdk
av Elis
över 2 månader
Smulpaj jordgub
av vernis
över 2 månader
Wienernogatkaka
över 2 månader
Parfait tårta..
av Disen
över 2 månader
Långpannekaka m
av Liliane
över 2 månader