Kreolsk gryta

En gryta med mycket smak.
Blir bara godare om den får stå och "dra" en dag.

Betyg (7 röster)
Antal personer
4-6

Ingredienser

900 gram fläskfilé eller kycklingfilé
3 starka korvar, typ kabanoss eller ölkorv
1 burk syltlök
2 små burkar svarta oliver
2 röda paprikor
1 1/2 dl hackad ättiksgurka eller cornichons
5 dl vispgrädde
1 msk vetemjöl
1 1/2 tsk salt
2 krm svartpeppar
1 vitlöksklyfta

Gör så här

Skär korven i skivor och stek i stekgryta.
Ta bort korven och lägg i köttet. Bryn köttet i korvfettet.
Strimla paprikan.
Salta och peppra köttet och strö över mjölet.
Lägg tillbaka korven i grytan och tillsätt syltlök,oliver,hackad gurka,paprika och grädden.
Koka grytan 15-20 minuter
Smaka av med spad från syltlöken och pressa i vitlöken.
Visningar:
14800
Sparat:
264

LIKNANDE RECEPT

Kreolsk recept
Kreolsk gryta
över 2 månader
Kreolskans spän
över 2 månader
Kreolskans sönd
över 2 månader
Kreolska kräfto
över 2 månader
Filé med smakri
av ros
över 2 månader
Kreolsk gryta m
över 2 månader