Kreolsk gryta

Denna färgglada rätt med en trängsel av fläskfilé, räkor, korv och paprika är en välkomponerad och smakrik måltid.

Betyg (0 röster)
Antal personer
4 st

Ingredienser

1 gul lök
2 små vitlöksklyftor
1 msk olja
120 g fläskfilé
2 tsk paprikapulver
1 liten gul paprika
1 liten grön paprika
120 g förbehandlat ris
75 g chorizo korv
1 burk krossade tomater
3 dl grönsaksbuljong
Några droppar tabasco
75 g skalade räkor
1 krm salt
1 knivsudd svartpeppar
Hackad persilja till garneringen

Gör så här

Skala och hacka löken. Skala vitlöken. Hetta upp oljan i en fettsnål stekgryta. Tillsätt löken och pressa ner vitlöken. Fräs 4 minuter eller tills löken har mjuknat. Skär filén i tärningar, 2x2 cm. Lägg filén i grytan och strö över paprikapulver. Fräs 3 minuter under omrörning.

Kärna ur, skölj och strimla paprikorna. Lägg ner paprikastrimlorna i grytan. Låt paprikan koka tills den är mjuk, ca 4 minuter.

Skölj riset. Skiva korven. Tillsätt ris, korv, tomatkross, buljong och några stänk tabasco i grytan. Koka upp, lägg på lock och låt sjuda under regelbunden omrörning tills fläskfilén är färdig och vätskan har kokat in, ca 20 minuter.

Skala räkorna och lägg dem i grytan. Smaksätt med salt och peppar. Låt koka tills räkorna är varma, ca 2 minuter. Strö över hackad persilja och servera genast.
Visningar:
1904
Sparat:
12

LIKNANDE RECEPT

Kreolsk recept
Kreolsk gryta
över 2 månader
Kreolskans spän
över 2 månader
Kreolskans sönd
över 2 månader
Kreolska kräfto
över 2 månader
Filé med smakri
av ros
över 2 månader
Kreolsk gryta m
över 2 månader