Kreolsk gryta

Kreolsk gryta

Betyg (9 röster)
Antal personer
4 st
Kreolsk gryta

Ingredienser

500 g fläskfilé
1 gul lök, grovhackad
3 msk margarin
2 chorizokorvar
3/4 msk vetemjöl
2 ½ dl matlagningsgrädde
1 ½ msk Touch of taste viltfond med kantarell
1 dl vatten
1 dl syltlök utan spad
1 dl urkärnade svarta oliver
2 msk bostongurka
1 strimlad röd paprika
3/4 tsk salt
3/4 krm nymalen svartpeppar

Gör så här

Putsa fläskfilén och skär den i ca 1 cm stora skivor. Mjukfräs löken i hälften av margarinet i en gryta. Skiva korven i ½ cm stora skivor och låt fräsa med mot slutet.

Strö över vetemjöl, rör om. Häll på matlagningsgrädde, viltfond med kantarell och vatten. Låt blandningen koka upp under omrörning.

Stek fläskfiléskivorna i resten av margarinet på medelstark värme i stekpanna. Lägg i köttet, syltlök, oliver, paprika och bostongurka i grytan.

Koka upp och låt småkoka under lock ca 10 min. Smaka av med salt och peppar. Servera med kokt ris eller pasta och sallad.
Visningar:
45712
Sparat:
476

LIKNANDE RECEPT

Kreolskans spän
över 2 månader
Kreolskans sönd
över 2 månader
Kreolska kräfto
över 2 månader
Filé med smakri
av ros
över 2 månader
Kreolsk gryta m
över 2 månader
Kreolsk sås
över 2 månader