Krispig kokos- och popcornpaj

Krispig kokos- och popcornpaj

Betyg (0 röster)
Antal personer
12 st
Krispig kokos- och popcornpaj

Ingredienser

2 liter popcorn, poppade, osaltade
3 ½ dl kokosflingor, rostade
2 ½ dl strösocker
2 ½ dl ljus sirap
100 g smör och lite till pajformen
½ dl vatten
2 tsk salt
2 tsk vaniljsocker


Servering:
Glass
Bär, eller frukt

Gör så här

Blanda popcorn och kokosflingor i en stor smörad skål.

Blanda ihop socker, sirap, smör, vatten och salt i en kastrull. Koka upp och rör tills sockret har lösts upp.

Fortsätt att koka tills sirapen blir hård och knäckig, ca 140º med termometer. Blanda i vaniljsocker.
Smöra pajformen och lägg i popcornblandningen. Häll sedan sirapsblandningen över popcornen och fördela jämnt.

Markera pajen i trekantsbitar. Kyl den fram till servering.
Visningar:
2034
Sparat:
39

LIKNANDE RECEPT

Krispig Kokos &
av MrsC
över 2 månader