Krispig mandelnougat

Mmm

Betyg (2 röster)
Antal personer
Ca: 25
Krispig mandelnougat

Ingredienser

250 g nougat
125 g mörk choklad
1/4 dl råsocker strö
50 g flagad mandel

Gör så här

Rosta mandeln gyllenbrun i en torr stekpanna.

Smält nougaten över vattenbad. Finhacka chokladen och låt den smälta i nougatmassan. Tillsätt råsockret och blanda väl. Blanda i mandeln.

Klä en avlång form med bakplåtspapper och häll i chokladmassan. Låt stelna till dagen efter, då den skärs i bitar.
Visningar:
3463
Sparat:
157

LIKNANDE RECEPT

Oscar II:s tårt
över 2 månader
Mandelnougat
över 2 månader
Nougat- och man
av Queenie
över 2 månader
Körsbärssoppa m
av Fin
över 2 månader
Morotskaka med
av Fin
över 2 månader
Mandelnougat
över 2 månader