Krispiga räkor

Underbara, varma räkor som dessutom går mycket fort att tillaga. Ät en annorlunda lunch och få tid över till annat.

Betyg (1 röst)
Antal personer
4 st

Ingredienser

450 g skalade jätteräkor
5 msk lättmajonnäs
2 msk fransk , stark , osötad senap
1 msk hackad färsk persilja
1 msk färskpressad citronsaft
Några droppar tabasco
1 dl ströbröd
½ tsk torkad dragon
½ tsk salt
Olja till plåten

Gör så här

Sätt på grillen. Klä en plåt med aluminiumfolie och smörj folien med olja.

Blanda majonnäs, senap, persilja, citronsaft och tabasco i en skål. Blanda väl.

Blanda ströbröd, dragon och salt i en djup tallrik.

Doppa räkorna i majonnäsblandningen så att de blir helt täckta. Panera dem sedan i ströbrödsblandningen. Tryck till lite så att ströbrödet fastnar och täcker räkorna ordentligt.

Lägg räkorna på den förberedda plåten. Grilla dem 10 cm från värmen tills de är gyllene, ca 5 minuter, vänd dem en gång. Lägg upp räkorna och servera dem varma.
Visningar:
2397
Sparat:
94

LIKNANDE RECEPT

Räkor recept
Fiskgratäng med..
av ros
över 2 månader
Fantastisk räkp
över 2 månader
Lax a´la Ankar
över 2 månader
Fisksoppa
av hobbe69
över 2 månader
Lax och räkgryt
av Luna
över 2 månader
Smörgåstårta – ..
av lennali
över 2 månader