Kroppkakor

Gott med lingon och skirat smör.

Betyg (0 röster)
Antal personer
4 st

Ingredienser

12 kokta kalla potatisar
1 ägg
3 dl vetemjöl
1 tsk salt

Fyllning:
2½ hg rimmar fläsk
1 lök
1 tsk stött kryddpeppar

Kokning:
1½ tsk salt per liter vatten

Tillbehör:
Skirat smör
Lingonsylt

Gör så här

Skala och mosa potatisen.
Lägg potatismoset på ett bakbord. Tillsätt ägget, mjölet och saltet och blanda alltsammans till en deg.
Skär fläsk och lök i tärningar och bryn dem i en stekpanna. Krydda med krossad svartpeppar. Låt blandningen svalna.
Forma potatisdegen till en rulle och skär den i jämna, ganska tjocka skivor.
Gör ett hål i varje skiva och fyll med fläskblandningen.
Slut till över fyllningen och forma bitarna till släta bullar.
Koka upp vatten i en rymlig gryta och tillsätt salt.
Lägg i kroppkakorna några i taget och låt dem koka i fem min sedan de flutit upp till ytan.
Servera kroppkakorna med skirat smör och ligonsylt.
Visningar:
802
Sparat:
11

LIKNANDE RECEPT

Kroppkakor recept
Öländska Kroppk
över 2 månader
Kroppkakor
av miha
över 2 månader
Lottas klassisk
över 2 månader
Kroppkakor
över 2 månader
Stekta kroppkak
av tinah
över 2 månader