Kroppkakor

Betyg (1 röst)
Antal personer
4 st

Ingredienser

10 medelstora potatisar
1 ägg
2 1/2 dl vetemjöl
salt
Fyllning:
200 g rökt eller rimmat sidfläsk
1 liten gul lök
1-2 krm malen kryddpeppar

Gör så här

Skär bort svålen på fläsket och tärna det. Skala och hacka löken och fräs dem med fläsket i en stekpanna. Krydda med kryddpeppar. Låt det kallna. Skala potatisarna. Koka dem mjuka i lättsaltat vatten. Pressa den varma potatisen och blanda samman den med mjöl och ägg. Smaka av med salt. Forma moset till en tjock rulle. Skär den i ca 10 lika stora bitar. Gör en fördjupning mitt i varje och fördela fyllningen i varje fördjupning. Forma dem till bullar och platta till dem en aning.Koka upp lättsaltat vatten i en kastrull. Lägg i kroppkakorna och låt dem koka sakta tills de flyter upp. Låt dem koka ytterligare ca 5 minuter. Tag upp dem med en hålslev.Bjud kroppkakorna med lingonsylt.
Visningar:
3952
Sparat:
48

LIKNANDE RECEPT

Kroppkakor recept
Öländska Kroppk
över 2 månader
Kroppkakor
av miha
över 2 månader
Lottas klassisk
över 2 månader
Kroppkakor
över 2 månader
Stekta kroppkak
av tinah
över 2 månader