Krusbärspaj

En god syrlig paj som passar bra i år när det fanns mycket krusbär.

Betyg (0 röster)
Antal personer
6 st

Ingredienser

3/4 l krusbär, rensade och sköljda
3 msk socker
1 msk potatismjöl
äggvita
1 msk socker att strö över
Deg:
3 dl mjöl
150 g smör
3 msk vatten

Gör så här

Blanda ingredienserna till degen i en matberedare och låt degen sedan ligga kallt en timme. tryck ut 2/3 av degen i en springform. Lägg sedan i krusbären i formen och blanda dem med en blandning av 3 msk socker och 1 msk potatismjöl. Ta den resterande degen och gör ett galler över bären. Pensla pajen med äggvita och strö över 1 msk socker, det ger en god knäckig yta och fin färg. Grädda i 200 grader i c:a 30 minuter. servera avsvalnad tillsammans med gammaldags vaniljglass eller vaniljvisp.
Visningar:
9535
Sparat:
42

LIKNANDE RECEPT

Krusbärspaj recept
Krusbärspaj för..
över 2 månader
Krusbärspaj
av Lena
över 2 månader
Krusbärspaj
av MrsC
över 2 månader
Krusbärspaj med
av MrsC
över 2 månader
Krusbärspaj med
av tina62
över 2 månader
Krusbärspaj med
över 2 månader