Kryddbullar med paprika

Ett annorlunda och smakrikt recept på köttbullar som får en frisk och fräsch smak med en mustig sås av paprika, tomat och lök.

Betyg (1 röst)
Antal personer
4 st

Ingredienser

2 gula lökar
2 gröna paprikor
1 röd paprika
3 msk olja
1 burk krossade tomater
2 ½ dl grönsaksbuljong
Salt
Peppar
1 tsk oregano
1 vitlöksklyfta
½ dl hackad persilja
2 krm paprikapulver
500 g blandfärs
2 ägg
2 msk ströbröd

Gör så här

Skala och finhacka löken. Skölj, dela, kärna ur och strimla paprikorna.

Hetta upp hälften av oljan i en fettsnål stekpanna. Fräs hälften av löken och paprikan tills de mjuknat något. Tillsätt tomaterna och buljongen. Krydda med salt, peppar och oregano. Låt koka samman ca 15 minuter.

Skala och pressa vitlöken i en bunke och blanda i persiljan. Rör samman med resten av löken och krydda med salt, peppar och paprikapulver.

Arbeta samman lök- och persiljeröran med färs, ägg och ströbröd till en smidig smet. Forma köttbullar av den och stek dem i resten av oljan tills de är genomstekta.

Fördela köttbullarna ovanpå grönsaksfräset. Servera genast.
Visningar:
595
Sparat:
7

LIKNANDE RECEPT

Kryddbullar med
över 2 månader