Kryddig färskost

Krämig färskost med smakrika örtkryddor som pålägg eller som dip till färska grönsaker.

Betyg (0 röster)
Antal personer
?

Ingredienser

1 liter filmjölk
3 dl gräddfil
3 msk finhackad basilika eller persilja
1 vitlöksklyfta
½-1 tsk salt
1 tsk grovmalen svartpeppar

Gör så här

Värm filmjölk och gräddfil i en kastrull till ca 50 grader eller tills ostmassan tjocknar och vasslen separerar sig. Rör om då och då. Häll blandningen i ett kaffefilter eller en finmaskig sil och låt vasslen rinna av under cirka 3 timmar.

Skölj örtkryddorna och låt dem torka. Finhacka kryddorna när de är torra. Finhacka den skalade vitlöksklyftan och blanda ner den i ostmassan. Smaksätt med salt och peppar och forma massan till en eller flera små runda ostar. Garnera gärna kanterna med lite av det kryddgröna.
Visningar:
1017
Sparat:
15

LIKNANDE RECEPT

Färskost recept
Äppelkaka med f..
av Pirkko
över 2 månader
Lax a´la Ankar
över 2 månader
Smarrig kycklin
över 2 månader
av LaJefa
över 2 månader
Jordgubbschesse
av ros
över 2 månader
Marängrulltårta
över 2 månader