Kryddig filé med tillbehör

Detta recept gör man mera än en gång

Betyg (0 röster)
Antal personer
4 port

Ingredienser

Ca 600 g fläskfilé
2 msk matolja

Marinad:
2 msk tandoori currypasta t ex sharwood´s
3 msk matolja
1 pressad vitlökklyfta

Sås:
2 gula lökar
½ Msk maizena majsstärkelse
1 dl turkisk yoghurt
1 ½ dl vispgrädde
1 msk tandooripasta

Yoghurtsås:
½ gurka
2 dl turkisk yoghurt
½ Kruka mynta eller 1 tsk torkad
Salt
Peppar

Servering:
Basris, eventuellt blandat med granatäppelkärnor

Gör så här

Putsa filén. Dela den på längden i fyra långa bitar. Blanda ingredienserna till marinaden i en kraftig platspåse. Lägg i bitarna och förslut väl. Låt vila kallt minst 30 minuter, gärna över natten. Ta upp filéerna ur marinaden, spara marinaden. Hetta upp oljan i en stekpanna och stek filéerna på medelvärme. Svep in dem i folie så att de behåller värmen. Skal och finhacka löken. Fräs i oljan som finns kvar i stekpannan. Strö över majsstärkelse och rör ner yoghurt och grädde. Tillsätt marinad och currypasta. Låt såsen puttra samman ett par minuter. Smaka av med salt och peppar.
Yoghurtsås:
Skär gurkan i tunna stavar. Blanda yoghurt och kryddor, vänd ner gurkan och smaka av med salt och peppar. Låt stå kallt till rätten ska serveras.
Visningar:
1112
Sparat:
13

LIKNANDE RECEPT

Absolut bästa f
av Marre73
över 2 månader
Fläskfilé bacon
av Queenie
över 2 månader
Kycklinggratäng
över 2 månader
Himmelska gryta
över 2 månader
Fläskfilé du in
över 2 månader
Bacon- och ostg
av Cayene
över 2 månader