Kryddig Fisksoppa

Linserna i soppan sänker GI-värdet och gör den mer matig. Soppan i sig är fettsnål och innehåller nyttiga vitaminer och antioxidanter.
Soppan går bra att frysa eller spara i några dagar om du vill ha till matlåda. Ta med soppa till jobbet i en tätsluten glasburk med lock.

Betyg (14 röster)
Antal personer
4 st
Kryddig Fisksoppa

Ingredienser

400 torsk eller annan vit fisk
1,5 dl röda linser
1 stor lök
1 stor vitlök
1 stor morot eller två mindre
1 tsk garam masala
1 tsk gurkmeja
1 tsk koriander
1.2 dl grönskasbuljong
1 st á 400g passerad tomat
(0,5 msk olja)

Gör så här

Koka linserna enligt anvisningarna. Skala och hacka lök och vitlök. skiva moroten. Stek i olja tills löken börjar få färg. Häll i buljong, tomat och kryddor. Låt puttra i några minuter. Tärna den halvtinade fisken och lägg i soppan. Låt puttra i ytterligare 4-5 min, tills det att fisken är genomkokt. Lägg i linserna och servera.
Visningar:
53615
Sparat:
1839

LIKNANDE RECEPT

Fisksoppa
av hobbe69
över 2 månader
Fisksoppa på Pe..
av lennali
över 2 månader
Jessica´s saffr
över 2 månader
Brasiliansk Fis
över 2 månader
Fisksoppa
av sajoh69
över 2 månader
Fiskarhustruns
av lennali
över 2 månader