Kryddig gryta

Stark

Betyg (0 röster)
Antal personer
4-6

Ingredienser

300 g skinn- och benfri lax (eller färsk tonfisk)
300 g fläskfilé
3 kycklingfiléer
2 chorizokorvar
1 vitlöksklyfta
1 stor gul lök
saft av en halv grapefrukt
1/2 dl hackad koriander

Gör så här

Skär lax och kött i tre cm stora bitar. Dela korvarna i fyra bitar. Skala och dela vitlöken i fyra bitar. Skala och skiva löken grovt. Lägg bitarna i grupper i en blötlagd lergryta eller annan ugnssäker gryta som har lock. Pressa över grapefruktsaft. Strö över cirka hälften av koriandern.
Ställ i kall ugn och sätt ugnen på 200 grader. Tillaga i cirka 45 minuter. Strö över resten av koriandern vid serveringstillfället.
Visningar:
2502
Sparat:
17

LIKNANDE RECEPT

Kycklinggratäng
över 2 månader
Himmelska gryta
över 2 månader
Underbar kladdk
av Elis
över 2 månader
Gryta med fläsk
av UllaC
över 2 månader
Mina barns gott
av Pomero
över 2 månader