Kryddig köttfärslimpa

Det finns rikligt med grönsaker och mängder av smak i den här saftiga och kryddiga köttfärslimpan.
Gör gärna pålägg av det som blir över.

Betyg (0 röster)
Antal personer
6 st

Ingredienser

650 g nötfärs
1 tsk olivolja
1 liten gul lök
1 liten grön paprika
2 - 3 stjälkar blekselleri
2 vitlöksklyftor
1 krm nymald svartpeppar
1 krm torkad basilika
1/2 krm kajennpeppar
1 dl ströbröd
1/2 dl passerade tomater
2 - 3 stjälar finhackad persilja
2 äggvitor

Garnering:
2 msk ketchup
1 krm hot pepper sauce eller tabasco

Gör så här

Värm ugnen till 175 grader. Smörj en ugnsfast form med matfett.

Hetta upp oljan i en gryta. Skala och tärna löken och fräs den glansig i grytan.
Ansa och skölj paprika och selleri och skär dem i mindre bitar.
Låt det sjuda i grytan ca 3 minuter under omrörning.
Skala och pressa ner vitlöken. Krydda med svartpeppar, basilika och kajennpeppar.
Låt fräsa kort under omrörning. Låt svalna.

Blanda köttfärs, ströbröd, tomat, persilja, äggvitor med lökblandningen i en stor bunke.
Blanda noga och forma färsen till en limpa. Lägg den i ugnsformen.

Glasering: Blanda ketchup och hot pepper sauce noga.
Bred glaseringen över köttfärsen.
Grädda i ugnen tills limpan är gyllenbrun och genomgräddad, ca 1-1,5 timme.
Skiva upp limpan på ett fat och servera den genast.
Visningar:
1889
Sparat:
6

LIKNANDE RECEPT

Köttfärslimpa recept
Köttfärslimpa m..
av LEDIVO
över 2 månader
Snabb köttfärsl
av pompano
över 2 månader
Köttfärslimpa,
över 2 månader
Köttfärslimpa p
av lennali
över 2 månader
Världens godast
av Agnii
över 2 månader
Fylld köttfärsl
av Lisa35
över 2 månader