Kryddig köttgryta

En härlig, mustig kött- och rotgrönsaksgryta.

Betyg (1 röst)
Antal personer
4 st
Kryddig köttgryta

Ingredienser

500 g nötkött , skuret i kuber
1 stor hackad lök
1 stor morot i tärningar
1 liten kålrot i tärningar (jag tar mer morötter och kålrot än vad receptet säger)
2 röda paprikor skuret i stora bitar
2 tsk spiskummin
1 tsk ingefära
2 tsk koriander
½ dl chilisås
1 pkt mellangrädde
1 flaska rött matlagningsvin
Salt
Svartpeppar
Ev maizena redning

Gör så här

Bryn kött, lök och spiskummin i lite matfett.

Tillsätt rödvin, morot, kålrot och resten av kryddorna, låt koka ur stekpannan ett tag, flytta över till en gryta, låt puttra i minst 1,5 timmar.

Tillsätt chilisås, grädde och ev. maizena redning om du vill ha såsen lite tjockare. Låt puttra en stund till och allra sist tillsätts paprikan.

Serveras med ris eller kokt potatis.

Spiskummin, ingefära och koriander tillsätts efter tycke och smak, behöver inte följa receptet.
Visningar:
6706
Sparat:
88

LIKNANDE RECEPT

Köttgryta recept
Köttgryta med v..
över 2 månader
Burgundisk kött
över 2 månader
Burgundisk Kött
av josit67
över 2 månader
Fransk köttgryt
över 2 månader
Köttgryta med f
över 2 månader
Långputtrande g
över 2 månader