Kryddig kaffekaka

En kompakt och smakrik kaka som blir extra saftig av russinen. Man kan blötlägga russinen i kaffet innan.

Betyg (0 röster)
Antal personer
10-12 bita

Ingredienser

200 g smör
3 dl strösocker
3 ägg
5 1/2 dl vetemjöl
3 tsk bakpulver
2 tsk kanel
1 1/2 tsk malda nejlikor
200 g russin
1 1/2 dl ljummet kaffe

Gör så här

1. Rör smör och socker pösigt.
2. Tillsätt äggen ett i sänder och rör väl mellan varje.
3. Blanda mjöl, bakpulver,kryddor och arbeta in i smeten.
4. Tillsätt kaffet och russinen och arbeta smeten slät.
5. Häll i en smord och bröad form och grädda i nedre delen av ugnen i 175 grader i 50-60 minuter.
6. Låt kakan svalna i formen en kort stund innan den vänds upp.
Visningar:
650
Sparat:
8

LIKNANDE RECEPT

Kaffekaka recept
Kaffekaka med k..
av kisax
över 2 månader
Gammaldags kaff
av Bodil56
över 2 månader
Judisk kaffekak
över 2 månader
Kaffekaka med c
av Annras
över 2 månader
Mjuk kryddrippl
av UllaC
över 2 månader
Äppelkaka med m
av lennali
över 2 månader