Kryddig Räkpanna.

Den här kryddstarka rätten serveras med kokt ris.
Kan lagas någon timma i förväg och hettas upp vid serveringen.

Betyg (0 röster)
Antal personer
4 st

Ingredienser

1 kg räkor med skal
5 msk smör
vetemjöl
salt
6 cl konjak
3 finhackade schalottenlökar
1/2 tsk curry
1/2 tsk paprikapulver
1/2 tsk stött dragon
2 - 3 msk tomatpure
2 - 3 msk chilisås
1 dl torrt vitt vin
2 dl grädde
lite hackad dill

Gör så här

Skala räkorna och låt dem rinna av på en handuk.
Vänd dem runt i en tallrik med mjöl och skaka av dem lätt.

Smält smöret på låg värme i en panna och lägg i räkorna. Låt dem få färg, men bara en kort stund annars blir de sega. Salta lätt.

( Den som är händig slår på värmd konjak och flamberar rätten. Obs! Inte under köksfläkten! )

Ta upp räkorna i en skål och täck med folie.Koka ur pannan med en aning vatten och slå upp skyn.

Fräs den hackade löken i lite smör, strö på kryddorna och tillsätt efterhand de övriga ingredienserna. Låt skyn småkoka ett par minuter och ställ åt sidan.

Hetta upp såsen när det är dags för servering.
Lägg i räkorna och låt dem snabbt bli genomvarma utan att det kokar.

Servera genast med dill över.
Visningar:
1165
Sparat:
11

LIKNANDE RECEPT

Räkpanna recept
Kall räkpanna
över 2 månader
Räkor Indienne
av styvan
över 2 månader
Räkpanna
av Lisa35
över 2 månader
Fisk och räkpan
över 2 månader
Gnocchi-och räk
över 2 månader
Krämig räkpanna
över 2 månader