Kryddiga revbensspjäll

Spjällen är goda på julbordet/buffébordet eller som ensamrätt. De görs med fördel en eller två dagar i förväg.

Betyg (1 röst)
Antal personer
8 st

Ingredienser

Ca 1 1/2 kilo tjocka revbensspjäll sågade på mitten
3 dl vin- eller lättglögg
1/2 dl kinesisk soja
3 dl vatten
1 stor bit ingefära (50 g)
2 vitlöksklyftor
Nymald svartpeppar

Gör så här

Dela revbensspjällen i bitar.

Koka upp glögg, soja, vatten och skalad och skivad ingefära samt vitlök. Lägg ner spjällen. Koka upp och skumma. Koka 1 1/4-1 1/2 timme under lock tills spjällen känns möra och köttet börjar lossna från benen.

Sila av skyn och koka ihop den tills 3–4 dl återstår, låt den kallna. Ta bort fettet och häll tillbaka skyn på spjällen. Värm inför serveringen. Smaka av med svartpeppar och ev salt.
Visningar:
6097
Sparat:
76

LIKNANDE RECEPT

Revbensspjäll recept
Grillade revben..
av gummsen
över 2 månader
Marinerade spar
över 2 månader
Honungsglaserad
av Kicki8
över 2 månader
Riktigt kladdig..
av MrsC
över 2 månader
Rödkål
av MrsC
över 2 månader
Thailändska rev
av evaldo
över 2 månader