Kryddiga revbensspjäll

Hett och gott

Betyg (0 röster)
Antal personer
4-6

Ingredienser

ca 2 kg tunnskurna revbensspjäll (spareribs)
eller 1 - 1¼ kg tjockskurna revbensspjäll

Marinad:
2 dl soya
4 msk färsk, riven ingefära

Glaze:
1/2 dl chilisås
1/2 dl balsamvinäger
3 msk flytande honung
1 msk dijonsenap
3 pressade vitlöksklyftor
2 tsk salt
1/2 tsk malen svartpeppar
1/2 tsk malen ingefära
1/2 tsk sambal oelek
några stänk tabasco

Gör så här

Spareribs:
Blanda soya och riven ingefära i en stor fryspåse. Marinera spjällen i några timmar (eller över natten). Rör ihop alla ingredienser till glazen. Pensla spjällen med glaze och grilla dem i ugnens långpanna, 225º C i ca 45 minuter (vänd dem efter halva tiden). Pensla under grillningen tills glazen tar slut.

Tjockskurna revbensspjäll marineras på samma sätt. De läggs med den beniga sidan upp i ugnens långpanna och grillas i 175º C i ca 1½ timme (vänd spjällen efter ca 30 minuter). Glazen penslas över köttet några gånger under de sista 30 minuterna i ugnen.
Visningar:
6736
Sparat:
104

LIKNANDE RECEPT

Revbensspjäll recept
Grillade revben..
av gummsen
över 2 månader
Marinerade spar
över 2 månader
Honungsglaserad
av Kicki8
över 2 månader
Riktigt kladdig..
av MrsC
över 2 månader
Rödkål
av MrsC
över 2 månader
Thailändska rev
av evaldo
över 2 månader