Kryddiga smördegssnittar

Knapriga på ytan och kryddigt heta inuti - dessa snittar med indisk kryddad potatisfyllning smakar helt enkelt sagolikt!

Betyg (0 röster)
Antal personer
4 st

Ingredienser

4 smördegsplattor
300 g potatis , fast sort
1 liten zucchini
½ gul lök
1 liten vitlöksklyfta
1½ cm färsk ingefära
2 tsk smör eller margarin
1 msk stark curry
½ tsk rivet citronskal
1 msk färskpressad citronsaft
Salt
1 - 2 kvistar färsk mynta

1 litet ägg
1 - 2 tsk sesamfrön

Gör så här

Tina smördegsplattorna. Värm ugnen till 200 grader. Skala, skölj och tärna potatisen. Koka den mjuk i lite vatten.

Ansa, skölj och tärna zucchinin. Skala lök, vitlök och ingefära och skär det i små tärningar. Smält matfettet och låt lök och vitlök fräsa glansiga ett par minuter. Tillsätt ingefära och zucchini och pudra curry över. Låt alltsammans fräsa ytterligare 2 minuter.

Häll av potatisen och blanda ner lök- och curryblandningen. Tillsätt citronskal, citronsaft och salt. Låt allt fräsa tills vätskan dunstat. Låt blandningen svalna helt. Dela smördegsplattorna i två delar. Rör ihop ägget med vattnet och pensla plattornas kanter.

Hacka myntabladen fint och blanda ner dem i fyllningen. Skeda ut den mitt på plattorna, vik samman dem diagonalt och tryck ihop kanterna. Lägg snittarna på bakpappersklädd plåt, pensla med överbliven äggblandning och strö på sesamfrön. Grädda i 15 minuter.
Visningar:
2611
Sparat:
20

LIKNANDE RECEPT

Snittar med bas
av UllaC
över 2 månader
Smördegssnittar
över 2 månader