Kryddigt ris med scampi och gräddfil

Ser gott ut, måste pröva

Betyg (0 röster)
Antal personer
4 st
Kryddigt ris med scampi och gräddfil

Ingredienser

1 röd paprika
2 gröna paprikor
1 stor hackad gul lök
3 dl avorioris
1 g saffran
2 tsk stark curry
1 krm mald muskot
200 g tinad urkramad hackad bladspenat
3 msk flytande hummerbuljong
12 dl vatten
Smör
Olja
Chilipulver (efter smak)
Honung (efter smak)
20 st scampi
1 finhackad röd chili
1 finhackad scharlottenlök
2 msk finhackad koriander
Gräddfil

Gör så här

Skär paprikorna i tärningar. Fräs löken, paprikorna, riset, saffranen, curryn och muskoten i lite smör och olja. Blanda ner spenaten och häll på buljongen och hälften av vattnet. Låt vätskan koka in under lock.

Tillsätt därefter resten av vattnet och låt även det koka in. Smaksätt med lite honung och lite chilipulver om så önskas.

Fräs scampin snabbt tillsammans med chilin och schalottenlöken i en het stekpanna. Smaksätt med salta och peppar och tillsätt koriandern. Blanda ner scampin i riset och servera med naturell gräddfil.
Visningar:
3084
Sparat:
12

LIKNANDE RECEPT

Kycklinggratäng
över 2 månader
Helt underbar k
av Queenie
över 2 månader
Fläskfilé du in
över 2 månader
Supergod potati
över 2 månader
Mina barns gott
av Pomero
över 2 månader