Kryddkaka

Gräddfil, filmjölk, lättfil. Använder man den här mjölktypen i mjuka kakor så ska man också använda bikarbonat istället för vanligt bakpulver.

Betyg (0 röster)
Antal personer
1 kaka

Ingredienser

1 dl sirap
75 g smör eller margarin
2 ägg
1 3/4 dl strösocker
1 tsk kanel
1 tsk ingefära
50 g grovhackadde hasselnötskärnor
5 dl vetemjöl
1 tsk bikarbonat
2 dl gräddfil
Smör eller margarin till formen
Skorpmjöl till formen

Gör så här

Stt ugnen på 175 gradere.

Värm sirapen lätt och rör i smöret eller margarinet.

Vispa ägg och socker. Tillsätt sirapssmöret, kryddorna och nötterna.

Blanda mjöl och bikarbonat och rör ner i smeten omväxlande med gräddfilen.

Häll smeten i en smord och bröad form och grädda kakan tills den känns torr med en sticka.

Låt kakan svalna lite i formen innan den stjälps upp.
Visningar:
982
Sparat:
8

LIKNANDE RECEPT

Kryddkaka recept
Islänsk kryddka..
över 2 månader
Kryddkaka
över 2 månader
Knäckiga kryddk
av zonale
över 2 månader
Runebergstårtor
över 2 månader
Kryddkaka
av ros
över 2 månader
Färskostglasera
av zonale
över 2 månader