Kryddoftande Marinad

Bäst till: Fläskkarré, biff, entrecote

Betyg (0 röster)
Antal personer
4 st

Ingredienser

4 msk soja
1 tsk mald kanel
1 tsk mald nejlika
1 tsk mald ingefära
1 msk flytande honung

Gör så här

Blanda samtliga ingredienser ordentligt

Tumregeln är enkel: ju längre du marinerar desto bättre blir resultatet. Är du förutseende och duktig marinerar du kvällen innan. Men åtminstone ett par timmar bör köttet ligga och dra åt sig smak. Är köttet tunt (till exempel till små grillspett) räcker det med kortare tid. Viktigt!Torka alltid av marinaden från köttet innan du grillar. Då minskar risken att köttet blir bränt. För att få mer smak: Pensla köttet med marinaden mot slutet av grillningen.
Visningar:
2297
Sparat:
19

LIKNANDE RECEPT

Fläskfilepanna
av Bojka
över 2 månader
Kycklingfilé i
av ros
över 2 månader
Marinerad kyckl
av akk
över 2 månader
Kycklingspett m
över 2 månader