Kryddostsnacks

Goda snacks

Betyg (0 röster)

Ingredienser

Deg:
5 dl vatten
15 g jäst
400 g vetemjöl + 325 g vetemjöl
150 g durumvete
100 g surdeg av råg (kan uteslutas, öka med lite vatten istället)
1 msk salt
1 msk olivolja

Fyllning:
250 g kryddost
150 g spickeskinka eller svensk lufttorkad skinka

Gör så här

Häll vattnet i blandarens skål och tillsätt jäst, 400 g vetemjöl, durumvete och surdeg. Kör i 5 minuter. Låt degen ligga och mogna under plast i 1 timme.

Tillsätt 325 g vetemjöl, salt och olivolja. Blanda till en smidig deg i ca 10 minuter på tvåans hastighet. Häll upp degen på bakbordet och låt den vila under en duk i ca 30 minuter så att spänningarna släpper.

Kavla ut degen till en platta ca 60 x 40 cm. Skär ner ost och skinka i 1 cm stora kuber och fördela dem på halva degplattan. Vik över resterande deg och låt jäsa 1-1 1/2 timme.

Värm ugnen till 250°. Ställ in brödet och sänk temperaturen till 220°. Baka i ca 18 min.

Låt brödet kallna. Förvara det i kylen och skär upp lagom stora snackstavar vid serveringen och kläm dem i en smörgåsgrill.
Visningar:
696
Sparat:
2

LIKNANDE RECEPT

Hittade inga liknande recept.