Kryddstark potatissallad

En mustig, annorlunda potatissallad med mycket färg och smak. Den gör sig utmärkt på buffébordet och förvandlar den traditionella rostbiff- och potatissalladen till något nytt, fräscht och spännande.

Betyg (0 röster)
Antal personer
4 st
Kryddstark potatissallad

Ingredienser

10-12 potatisar, ca 750 g
1 gul lök
3-4 krm paprikapulver
3-4 krm chilipulver
1 krm curry
1 tsk salt

Citrondressing:
Saft av en citron
1 msk vatten
2 msk äppelcidervinäger
½ msk söt svensk senap
1 tsk örtsalt
1 tsk salt
2 dl solrosolja

Gör så här

Häll citronsaft, vatten och äppelcidervinäger i en skål. Tillsätt senap, örtsalt och salt. Vispa allt 1-2 minuter med en elvisp.

Tillsätt oljan droppvis under fortsatt vispning. Häll upp dressingen i en skål och täck över med plastfolie. Låt dressingen stå svalt.

Borsta potatisen ren. Koka den med skalen på ca 20 minuter. Låt potatisen svalna.

Skala potatis och lök. Skär potatisen i tärningar och hacka löken fint. Lägg potatis och lök i en skål.

Blanda samman paprikapulver, chilipulver, curry, salt och citrondressingen. Häll blandningen över potatisen och rör om väl. Låt potatissalladen stå kallt minst 4 timmar innan den serveras.
Visningar:
4345
Sparat:
75

LIKNANDE RECEPT

Potatissallad recept
Supergod potati..
över 2 månader
Färskpotatissal
över 2 månader
Fläskfilé med p..
av ros
över 2 månader
Fransk potatiss
över 2 månader
Grillad Lax med..
över 2 månader
Gills smarriga
av Gillsan
över 2 månader