Kubansk kokoskaka

Favorit-fikabröd

Betyg (0 röster)
Antal personer
12 bitar

Ingredienser

2 ägg
2 dl socker
1 1/2 dl creme fraiche
rivet skal från 1 apelsin
3 dl vetemjöl
1 1/2 tsk bakpulver
Strössel
50 gr rumsvarmt smör
1 dl brunt farinsocker
2 tsk apelsinjuce
2 dl riven kokos

Gör så här

Sätt ugnen på 160 grader
Vispa ägg och socker vitt och pösigt
Blanda bakpulver och mjöl och rör ner
Vänd försiktigt in creme fraiche och apelsinskal i smeten
Grädda i en smord form i 40 minuter- eller tills kakan är torr i mitten
Låt svalna något men inte helt innan du lägger på strössel.
Sätt ugnen på grill eller hög övervärme
Strössel
Rör ihop alla ingredienser. Täck den varma kakan och baka i ugnen på grill eller hög övervärme i 3 minuter eller tills strösseln fått fin färg. Kolla noga det bränns snabbt

Servera med citrussallad
Visningar:
1156
Sparat:
13

LIKNANDE RECEPT

Kokoskaka recept
Citronkokoskaka
av lennali
över 2 månader
LCHF choklad- o
över 2 månader
Knäckkokoskaka
av Bodil56
över 2 månader
Kokoskakor - di
av tina62
över 2 månader
Kokoskakor
över 2 månader
Kondenskolaboll..
över 2 månader