Kummelfiléer med krossade anis och senapsfrön

Betyg (0 röster)

Ingredienser

2 flådda filéer av kummel (eller kolja) på vardera 250 g
1 finhackad schalottenlök
2 tsk frön av anis eller fänkål
1 msk senapsfrön
30 g ströbröd
2 tsk färsk timjan eller tsk torkad timjan
nymalen svartpeppar
30 g osaltat smör
1 vitlöksklyfta, mycket finhackad
saften av en halv citron
1 krm salt

Gör så här

Sätt ugnen på 250° C. Smörj bottnen i en låg ugnssäker form. Strö den hackade schalottenlöken i formen. Krossa anis eller fänkålsfröna och senapsfröna i en mortel. Lägg fröna på ett fat tillsammans med ströbrödet, timjan och lite peppar. Lägg smöret och vitlöken i en kastrull och smält smöret. Skölj filéerna under rinnande, kallt vatten och klappa dem torra på hushållspapper. Pressa citronsaft över filéerna, salta och peppra dem lätt. Pensla en filé på båda sidor med vitlökssmör och vänd den i ströbrödsblandningen. Placera den på schalottenlöken i den ugnssäkra formen. Gör likadant med de övriga filéerna. Häll resten av vitlökssmöret över filéerna. Sätt in fisken i ugnen och låt den stå tills den känns fast. Det tar ca 10 - 12 minuter. Servera omedelbart.
Visningar:
3194
Sparat:
5

LIKNANDE RECEPT

Tomas goda fisk
av remmen5
över 2 månader
Monikas ljuvlig
över 2 månader
Bettans goda pa..
över 2 månader
Fisksoppa
av hobbe69
över 2 månader
After Eight che
över 2 månader
Philadelfiatårt
över 2 månader