Kvargknyten

Väldigt lätt och gott

Betyg (0 röster)
Antal personer
3-4
Kvargknyten

Ingredienser

Till kvargdegen:

5 dl vetemjöl
3 tsk bakpulver
1 1/3 dl florsocker
1 nypa salt
3 tsk vaniljsocker
200g kvarg
4 msk mjölk
6 msk matolja

Till fyllningen:
250g kvarg
50g russin
1 tsk rom
1 ägg
1dl strösocker
2 msk potatismjöl
märgen från ½ vaniljstång
1 äggula att pensla med
Florsocker

Gör så här

1. Blanda mjöl,bakpulver och florsocker. Tillsätt salt och vaniljsocker. Arbeta ihop alltsammans med kvarg. Mjölk och matolja till en smidig deg. Svep folie om degen och lägg den i kylskåpet ungefär 1 timme. Lägg russinen i en liten bunke och häll på rom.

2. Pressa kvargen till fyllningen genom en sil.
Blanda i ägg, socker och potatismjöl och tillsätt därefter de blötlagda russinen och vaniljmärgen. Rör om väl.

3. Mjöla bakbordet och kavla ut den kylda degen till en 40x40cm stor kvadrat.(spara litet av degen till locken)
Skär degen i 9 små kvadrater 12x12cm.

4. Sätt ugnen på 220 grader.

5. Lägg 1 msk av kvargfyllningen på varje kvadrat. pensla deghörnen med äggula och vik dem över varandra. Gör 5 cm stora rundlar av resten av degen, tryck fast dem på paketen och pensla sedan med äggula.

6. Placera plåten på mittfalsen i ugnen och grädda 15 minuter.

7. Låt bakverken svalna och pudra sedan med florsocker.
Visningar:
2641
Sparat:
23

LIKNANDE RECEPT

Hittade inga liknande recept.