Kybyn (Pirog från Litauen)

Såg den här rätten på TV, sen hittade jag receptet på nätet... fast jag fick översätta från Holländska... :-)

Betyg (1 röst)
Antal personer
4 st

Ingredienser

Deg:
25 g jäst
1 dl mjölk
2 dl gräddfil
500 g mjöl
1 ägg
ägg till pensling

Fyllning:
300 g lamm- eller nötkött (färs går oxå bra)
100 g vitkål
100 g lök
salt
peppar

Gör så här

Blanda alla ingredienser till degen och låt jäsa 1 timme. Kavla ut små rundlar (ca. 15 cm stora).

Finhacka sedan köttet och alla ingredienser till fyllningen,blanda ihop och krydda med salt o peppar.
Lägg en dryg matsked fyllning på varje degrundel och vik ihop på mitten, nyp sedan ihop kanterna fint.
Gör ett litet hål på ovansidan av varje kybyn och pensla med uppvispat ägg.
Grädda i 200 grader ca. 20 minuter eller tills dom har fått
fin färg.
Visningar:
2864
Sparat:
29

LIKNANDE RECEPT

Hittade inga liknande recept.