Kyckling- och nudelpanna

Nudlar, som för kineserna är en symbol för långt liv, är ett måste i denna enkla men mycket smakrika wokade kyckling- och grönsaksrätt.

Betyg (0 röster)
Antal personer
4 st

Ingredienser

500 g kycklingbröst, 1 cm-strimlor
2 tsk jordnötsolja
1 gul lök, tunt skivad
2 morötter, strimlade
1 vitlöksklyfta, pressad
1 tsk fint hackad färsk ingefära
2½ dl kycklingbuljong
500 g Hokkien nudlar
1 tsk torkade chiliflingor
2½ dl bok choy eller endivesallad
1 dl färska korianderblad
Saften från en limefrukt

Gör så här

Hetta upp oljan på medelhög värme i en wokpanna. Tillsätt löken och fräs under omrörning i ca 2 minuter. Tillsätt kycklingen och bryn i 4 minuter under omrörning.

Tillsätt morötter, vitlök och ingefära och bryn alltsammans ytterligare 2 minuter under omrörning.

Tillsätt buljong och nudlar och koka upp under ständig omrörning. Sänk värmen till medelvärme. Täck över och låt sjuda tills allt är genomvarmt, ca 5 minuter. Tillsätt chili och bok choy och låt sjuda under omrörning ca en minut.

Strö över koriander och limesaft. Servera genast.
Visningar:
840
Sparat:
10

LIKNANDE RECEPT

Kyckling recept
Kycklinggratäng..
över 2 månader
Helt underbar k
av Queenie
över 2 månader
Bacon- och ostg
av Cayene
över 2 månader
Underbar kyckli
av Marre73
över 2 månader
Makalös kycklin
av Marre73
över 2 månader