Kyckling ā la Cape Malay

God gryta som för tankarna till SYDAFRIKA, avnjut gärna med ett gott vin från SA.
Tex Bellingham!!

Betyg (0 röster)
Antal personer
4 st
Kyckling à la Cape Malay

Ingredienser

900 g kycklingklubbor (finns färdigstyckade )
1/2 dl olivolja
1 tsk curry
1 tsk gurkmeja
1/2 tsk paprikapulver
1 krm malen kardemumma
1 tsk mald koriander
1 tsk spiskummin
1/2 krm kajennpeppar
1 msk malen ingefära
2 krm svartpeppar
2 tsk salt
2 gula lökar i klyftor
1 burk tomat i bitar, utan skal eller motsvarande färsk tomat
2 msk tomatpuré
5 torkade aprikoser, skurna i halvor
1 msk pressad citron
3 dl vatten
färsk koriander

Tillbehör:
1 gurka
1 msk smör
1 msk vatten
300 g majs
1 papaya
basmatiris

Gör så här

Dra bort skinnet från kycklingklubborna. Häll olivoljan i en stor gryta.
Lägg i alla kryddor och låt dem utveckla sina smaker i några minuter
på medelvärme. Lägg i löken och fräs några minuter.
Rör i tomatbitar, tomatpuré, aprikoser, citron och vatten. Koka upp.
Lägg i kycklingdelarna och låt det hela koka under lock på svag värme
tills köttet släpper från benen. Det tar cirka 20 minuter.
Smaka av grytan med mera salt och peppar.

Dela gurkan på längden och ta bort kärnorna. Skär gurkan i halvmånar.
Smält smör i en kastrull, lägg i gurkbitarna och fräs under några minuter.
Rör i majsen och lite vatten och hetta upp, så att allt blir varmt.
Ta åt sidan. Dela papayan, ta bort kärnorna, skala den och skär i mindre
bitar. Vänd ner bitarna i majs- och gurkblandningen precis före serveringen.
Servera gärna med kokt ris till.
Visningar:
2729
Sparat:
31

LIKNANDE RECEPT

Kyckling recept
Kycklinggratäng..
över 2 månader
Helt underbar k
av Queenie
över 2 månader
Bacon- och ostg
av Cayene
över 2 månader
Underbar kyckli
av Marre73
över 2 månader
Makalös kycklin
av Marre73
över 2 månader