Kyckling cacciatore

Här har vi använt svamp och paprika, men du kan egentligen använda alla möjliga sorters grönsaker till denna läckra gryta.

Betyg (1 röst)
Antal personer
6 st

Ingredienser

1 kg kycklinglår utan skinn
1 dl vetemjöl
2 msk olivolja
1 gul lök
2 vitlöksklyftor
1 chilifrukt (valfritt)
200 g champinjoner
1 grön paprika
1 gul paprika
6 dl Napolitanasås
3 dl rött vin
6 dl kycklingbuljong
1 dl skivade oliver
½ tsk grovmalen svartpeppar

Gör så här

Använd en skarp kniv för att skära bort yttersta delen av lårbenet. Vänd kycklingbitarna i mjölet tills de är täckta av mjöl. Släng överblivet mjöl.

Hetta upp oljan i en stor stekpanna. Lägg i kycklingen och bryn den runt om.

Skala och skiva löken tunt. Skala vitlöken. Skiva chilifrukten och champinjonerna. Ansa och strimla paprikorna.

Tillsätt lök och pressad vitlök till kycklingen och bryn ytterligare 2 minuter. Tillsätt Napolitanasås, rött vin, buljong, oliver och chili. Låt koka upp. Sätt ner värmen och låt sjuda i ca 30 minuter eller tills kycklingen är färdig och såsen har tjocknat.

Tillsätt champinjoner och paprika, krydda med peppar och låt sjuda ytterligare 5 minuter.
Visningar:
2867
Sparat:
13

LIKNANDE RECEPT

Kyckling recept
Kycklinggratäng..
över 2 månader
Helt underbar k
av Queenie
över 2 månader
Bacon- och ostg
av Cayene
över 2 månader
Underbar kyckli
av Marre73
över 2 månader
Makalös kycklin
av Marre73
över 2 månader