Kyckling i asiatisk sås

Orientaliska kryddor och färskpressad citronsaft ger en utsökt god smak till mager och mör kycklingfilé.

Betyg (1 röst)
Antal personer
4 st

Ingredienser

4 kycklingfiléer ā 125 g
1 msk olja
1 tsk maizenamjöl
1 msk vatten

Marinad:
2 dl torrt , vitt vin eller hönsbuljong
0,5 dl färskpressad citronsaft
2 msk fint hackad purjolök
1 msk kinesisk soja
1 vitlöksklyfta , finhackad
2 cm färsk ingefära , finhackad

Garnering:
Purjolök

Gör så här

lä en skål med en plastpåse och lägg i kycklingfiléerna.
Blanda vitt vin, färskpressad citronsaft, purjolök, soja, vitlök och ingefära.
Sätt 1,5 dl av marinaden åt sidan.
Häll resten av marinaden över kycklingen. Pressa ut luften från plastpåsen och tillslut väl.
Marinera i kylen i 30 minuter.

Hetta upp oljan i en stekpanna och lägg i kycklingen.
Kasta bort marinaden som kycklingen legat i.
Bryn kycklingfiléerna i 7 minuter, vänd dem en gång.
Tillsätt den sparade marinaden, sjud upp och sänk till svag värme.

Låt kycklingen sjuda lätt under lock i ca 20 minuter tills den inte längre är rosa inuti.
Lägg upp kycklingen på ett fat och skär den i tunna skivor. Håll köttet varmt.

Sjud upp marinaden igen. Blanda maizenamjölet med vatten och tillsätt blandningen till marinaden.
Sjud upp under omrörning tills såsen tjocknar, ca 1 minut. Häll såsen över kycklingen. Garnera med purjolök.
Visningar:
2470
Sparat:
34

LIKNANDE RECEPT

Kyckling recept
Kycklinggratäng..
över 2 månader
Helt underbar k
av Queenie
över 2 månader
Bacon- och ostg
av Cayene
över 2 månader
Underbar kyckli
av Marre73
över 2 månader
Makalös kycklin
av Marre73
över 2 månader