Kyckling med auberginer

Auberginen smakar bäst om den steks eller gratineras och den passar fint att blanda i köttgrytor eller servera som pikant grönsakstillbehör till stekt kött eller korv.

Betyg (0 röster)
Antal personer
4 st

Ingredienser

1 tinad och styckad kyckling, ca 1 kg
50 g smör eller margarin
1 dl olivolja
Salt
Vitpeppar
1 dl vitt vin
2 msk tomatpuré
1 vitlöksklyfta
2 auberginer
6 tomater
Vetemjöl
1 knippa persilja

Gör så här

Bryn kycklingdelarna i hälften av matfettet, bägge sorterna. Krydda med salt och peppar. Tillsätt vin, tomatpuré och krossad vitlök och låt köttet puttra på svag värme under lock 30-40 minuter tills det är riktigt mört.

Skär auberginerna och tomaterna i skivor, panera dem lätt i vetemjöl och en aning salt och peppar och stek skivorna i resten av fettet.

Lägg upp kycklingen i en serveringsgryta, varva med de stekta grönsakerna. Häll skysåsen över och strö på grovklippt persilja.
Visningar:
2046
Sparat:
8

LIKNANDE RECEPT

Kyckling recept
Kycklinggratäng..
över 2 månader
Helt underbar k
av Queenie
över 2 månader
Bacon- och ostg
av Cayene
över 2 månader
Underbar kyckli
av Marre73
över 2 månader
Makalös kycklin
av Marre73
över 2 månader