Kyckling med curry och mandel

Snabb att tillaga och underbart god. Bjud på den här härligt doftande curryrätten och dina gäster kommer att bli förtjusta.

Betyg (0 röster)
Antal personer
4 st

Ingredienser

600 g kycklingbröst
1 gul lök
1 vitlöksklyfta
1/4 äpple
40 g mandelspån
3 msk smält smör eller margarin
2 dl hönsbuljong
1½ dl matlagningsgrädde
Salt
Peppar
3-4 tsk curry
1-2 tsk råpressad citron

Gör så här

Skölj av köttet och skär det i strimlor längs med fibrerna. Skala och hacka den gula löken, vitlöken och äpplebiten.

Rosta mandelspånen på ett stekjärn utan fett tills de är gyllengula. Ta dem sedan ur pannan.

Värm upp 2 msk smält matfett och stek upp köttet på stark värme. När köttet är genomstekt ta upp det ur stekpannan. Lägg i resten av matfettet och fräs upp lök, vitlök och äpple.

Tillsätt hönsbuljong och grädde och låt koka upp. Smaka av med salt, peppar, curry och råpressad citronsaft.

Lägg i de strimlade kycklingfiléerna. Låt sjuda i 5 minuter. Strö över mandelspån och servera med ris.

Endast 288 kalorier/portion
Visningar:
649
Sparat:
6

LIKNANDE RECEPT

Kyckling recept
Kycklinggratäng..
över 2 månader
Helt underbar k
av Queenie
över 2 månader
Bacon- och ostg
av Cayene
över 2 månader
Underbar kyckli
av Marre73
över 2 månader
Makalös kycklin
av Marre73
över 2 månader