Kyckling med tomatris och yoghurt

Smakat hos en kompis och det var väldigt gott.

Betyg (0 röster)
Antal personer
4 st

Ingredienser

6 kycklingklubbor
salt
peppar
margarin till stekning
2 st morötter
2 lökar
1 msk timjan
4 dl fullkornsris
3 dl vatten
1 burk krossade tomater
1 kycklingbuljongstärning
salt
peppar
margarin
1 burk matlagningsyoghurt

Gör så här

Salta och peppra kycklingen, bryn i margarin. Skala och skär morötterna i slantar och löken i klyftor. Smält margarin i en riktigt stor kastrull. Fräs lök, morötter och timjan i margarin. Blanda i riset och fräs i ytterligare 5 minuter. Att bryna riset innan det kokas ger det en fylligare smak.

Häll på vattnet, de krossade tomaterna och buljongtärning. Lägg kycklingen i grytan och sätt på locket. Låt små sjuda på medelvärme i ca: 30-40 minuter. Rör lite då och då, så att riset inte bränner. Smaka på riset efter 20 minuter och stick i kycklingen för att se om den är färdig. Om det kokar torrt i kastrullen, tillsätt mer vatten i omgångar, till du känner att riset är klart. Smaksätt med salt och peppar.
Servera i djupa tallrikar med en liten klick yoghurt.
Visningar:
460
Sparat:
1

LIKNANDE RECEPT

Kyckling recept
Kycklinggratäng..
över 2 månader
Panerad kycklin..
av Lilloo
över 2 månader
Helt underbar k
av Queenie
över 2 månader
Bacon- och ostg
av Cayene
över 2 månader
Underbar kyckli
av Marre73
över 2 månader