Kyckling på örtagårdsvis

Servera denna marinerade och örtpanerade kyckling tillsammans med hemlagat potatismos.

Betyg (0 röster)
Antal personer
4 st

Ingredienser

4 kycklingbröst
2 msk vinäger
2 tsk dijonsenap
1 ½ dl mjölk
1/4 tsk salt
1/4 tsk vitpeppar
2 ½ dl ströbröd
3 msk hackad, färsk persilja
2 msk riven parmesanost
1 tsk paprikapulver
1 tsk torkad basilika
½ tsk torkad dragon
½ tsk torkad timjan
2 msk smält smör eller margarin

Gör så här

Rör ihop vinäger och senap och vispa ner mjölk, salt och peppar. Blanda väl. Lägg i kycklingen och vänd den så att den täcks med marinad. Täck över med plastfolie och förvara i kylen i minst 15 minuter.

Sätt ugnen på 200 grader. Klä en plåt med bakplåtspapper.

Blanda ströbröd, persilja, parmesan, paprika, basilika, dragon och timjan i en djup tallrik. Blanda väl. Tillsätt matfettet och gnid in det i paneringen med hjälp av fingrarna.

Ta upp kycklingen från marinaden och lägg ner den i ströbrödsblandningen. Panera runt om, tryck till med fingrarna så att paneringen fastnar ordentligt. Lägg den panerade kycklingen på plåten, häll ut marinaden.

Stek kycklingen i ugnen tills den är färdig, ca 20-30 minuter.
Visningar:
1184
Sparat:
9

LIKNANDE RECEPT

Kyckling recept
Kycklinggratäng..
över 2 månader
Helt underbar k
av Queenie
över 2 månader
Bacon- och ostg
av Cayene
över 2 månader
Underbar kyckli
av Marre73
över 2 månader
Makalös kycklin
av Marre73
över 2 månader